Hvordan tester man sig selv for corona?

Hvordan tester man sig selv for corona?

3. januar 2022 0 Af admin

Corona selvtest er blevet populært og det med god grund. Særligt her omkring jul og nytår har der været ekstremt press på de danske testcentre og hvem har egentlig lyst til at stå i en lang kø, når vejret er dårligt og man har andet at lave? 

Her kommer en kort guide til, hvordan man tager en corona selvtest.

1. Læs brugsanvisningen

Først og fremmest er det vigtigt at du læser brugsanvisningen til din corona selvtest. De tests du kan købe i danske webshops er godkendte til brug i Danmark og derfor skal der være dansk brugsanvisning med.

Det er vigtigt, at ud udfører din corona selvtest korrekt.

2. Pod dig selv i næsen

Når du har læst bruganvisningen skal test-kittet pakkes ud og lægges klart. Væsken fra den lille flaske skal puttes i test-røret.

Dernæst foretager du corona testen som du kender det fra de danske kviktestcentre.

Pod dig selv 2-3 cm oppe i hvert næsebor – husk at du aldrig må møde ‘modstand’, når du tester dig selv i næsen for corona.

3. Podepind skal blandes med væsken

Vatpinden du har testet dig selv med skal nu ned i test-væsken fra step 1. Der skal den være i 60 sekunder inden du tager den op. Husk at du skal presse fra siderne på ‘glasset’ så al sekretet fra podepinden bliver i flasken.

4. Dryp væske i testen

Dernæst drypper du 3 dråber væske ned i selve test-kittet.

5. Afvent resultatet 

Nu skal du vente 15 minutter før du kan se dit corona selvtest resultat og ved om du er smittet eller ej.

Husk at følge myndighedernes anbefalinger, der kan findes på SST.dk/corona. 

Hvis din corona hjemmetest er positiv anbefales det, at du får foretaget en PCR-test, så du kan være sikker på om du er smittet med covid-19 eller ej.