Hvad er et babyshower?

Hvad er et babyshower?

28. marts 2022 0 Af admin

Hvad er et babyshower?

Et babyshower er en fest, der holdes for at fejre en babys fødsel eller den gravide, der bærer barnet. Festen kan holdes af de kommende forældre eller af venner eller familiemedlemmer. Et babyshower afholdes typisk før babyen bliver født, men de kan også afholdes efter babyen er født. Det kommer lidt an på situationen og den gravides ønsker. Læs mere om, hvad et babyshower er i denne artikel. 

 

Hvad sker der til et babyshower?

Til et Babyshower er der typisk altid en masse mad, drikkevarer og sjov underholdning. Mange medbringer også gaver til denne dag, som kan være enten lækre ting til moren eller den lille baby. Der findes mange babyshower gaver, som man kan vælge at give den dag. Der er mange forskellige baby shower-lege, der kan underholdes med på dagen. Det er alt fra at gætte babyens vægt til at lege “sæt bleen på babyen”. Nogle laver også en quiz, hvor man inddrager spørgsmål om babyer og hvad der sker inde i maven, når man er gravid. 

 

Hvor stammer babyshower fra?

Babyshower er et relativt moderne koncept, som først er blevet populært i det sidste århundrede i Danmark. Det stammer oprindeligt fra USA, som dateres til at gå mange år tilbage i tiden. I USA gør man meget ud af disse festligheder, hvor herhjemme holder vi det lidt mere nede på jorden. Nogle holder en stor fest, mens andre bare mødes til eftermiddagskaffe og kage. Vi overrasker typisk den gravide herhjemme, hvorimod i USA planlægger forældrene festen. 

 

Hvordan pynter du op til et babyshower?

Når det kommer til pynt og dekorationer til et babyshower, kan du være lige så kreativ, som du vil. Det vigtigste er, at du skaber en hyggelig og sjov stemning. Du kan vælge at gå efter et bestemt tema eller farveskema, eller du kan bare holde det simpelt med nogle serpentiner og balloner. Du kan købe det meste babyshower pynt i butikker, men der er også et stort marked for det online. Så hvis skal planlægge et babyshower for en veninde eller for din kæreste, så kan du finde en masse inspiration online.