Hvad er babyrytmik?

Hvad er babyrytmik?

12. maj 2022 0 Af redaktionen_dk

Hvis du gerne vil gå til en aktivitet sammen med din baby i København, som er både sjov og lærerig, så skulle du måske overveje at starte til babyrytmik.

For ud over at stunder sammen med din baby, hvor I kan nyde musikken, er guld værd, så vil en god omgang rytmik give grobund for, at dit barn udvikler en god kropsbevidsthed og samtidig øver sig i socialt samvær med andre børn.

Rytme har stor betydning for både dit barns sproglige, musikalske og motoriske udvikling. Sange, fagteremser og sanglege understøtter sprogets rytme, og gennem sange og rytme tydeliggøres sprogets lyde og variationer., Altså alt i alt en skøn og nem måde for dit barn at lære på.

Musik og rytmik stimulerer nemlig alle dit barns sanser, og så er det også samtidig en god måde at styrke relationen mellem jer på. Den glæde, I begge kommer til at opleve ved musikken, vil frigive dopamin og endorfiner, og det vil bare øge glæden hos jer begge.

Hvor og hvornår kan jeg starte?

Du kan faktisk allerede begynde på babyrytmik, fra dit barn er tre måneder gammel. Og det kan måske i første omgang virke lidt tidligt at begynde allerede, når dit barn kun lige er begyndt at holde sit eget hoved, men det er enormt vigtigt at holde dit barns sind og krop i gang nærmest fra start. Derfor er det bestemt ikke for tidligt at begynde, selvom dit barn kun er tre måneder gammel.

Det sikrer også samtidig, at dit barn får den bedst mulige start på livet, fordi det fremmer både de kognitive og fysiske evner hos dit barn.

Og der er faktisk mange steder, du kan starte til babyrytmik i København. Uanset om du bor på Amager, indre by, i Valby eller på Frederiksberg, vil du uden tvivl kunne finde et hold babyrytmik København nær dig, som du ender med at blive rigtig glad for.

Hvordan kan jeg forberede mig på babyrytmik?

Det kræver ikke særlig meget at starte til babyrytmik. Faktisk skal du bare huske dig selv, dit barn og måske vigtigst af alt jeres gode humør. Vil I gerne sidde godt, så kan du eventuelt også tage et tæppe med, som I kan sidde på sammen.

Og de mange rytmiske øvelser og musikken behøver I ikke kun at nyde, mens I er til babyrytmik. Hvis I bliver glade for det, så kan I jo sagtens fortsætte øvelserne hjemme og dermed også tage glæden fra rytmikken med hjem.