Guide: Pas på din hund om sommeren

Guide: Pas på din hund om sommeren

27. juli 2022 0 Af redaktionen_dk

Der er mange ting at huske på, når man har en hund. Om vinteren skal man sørge for, at den har et varmt og tørt hjem, og om sommer halter der ofte et helt andet liste af forholdsregler, man skal have in mente – især når temperaturen stiger. I denne guide giver vi dig de vigtigste råd til, hvordan du passer bedst muligt på din firbenede ven i løbet af sommeren. Du kan se en fuld oversigt over alle hunderacer, der har svært i sommerens varme her.

Sommerhunde har brug for ekstra vand. Selvom det er en selvfølgelighed, at hunde altid skal have adgang til frisk vand, så er det endnu vigtigere om sommeren. Sørg for at fylde vandbeholderen op flere gange om dagen, og tjek at vandet ikke er for varmt – hunde kan nemlig godt drikke for varmt vand.

Hunde kan sagtens tage solbad, men pas på ikke at overdrive det. Giv din hund cirka 15 minutter i solen ad gangen, og kom den derefter ind i skyggen eller et køligt rum. Husk også at smøre din hunds snude med solcreme – dens snude er lige så følsom som din.

Det er en myte, at hunde ikke kan tåle at have mad i maven, når de bader. Men det er alligevel en god idé at lade din hund spise cirka to timer før et bad – på den måde undgår du, at den bliver for sulten eller for træt til at nyde badet.

En anden myte er, at hunde ikke kan tåle klorvand. Klorvand er faktisk helt okay for hunde – det er bare vigtigt, at de ikke drikker det. Sørg derfor altid for, at din hund har adgang til frisk vand i poolen eller havets kant.

Husk også på, at hundens pels kan beskytte mod solens stråler, men det er ikke nok til at undgå en forbrænding. Sørg derfor altid for at smøre din hunds pels ind i solcreme – især dens snude og ører.

Det er dog ikke kun temperaturen, man skal være opmærksom på. Nogle steder kan asfalten blive meget varm, og det kan være meget skadeligt for hundens poter. Sørg derfor altid for at tjekke temperaturen på asfalten, inden du lader din hund gå på den – især hvis det er en varm dag.

Derudover skal man også være opmærksom på insekter. Selvom det ikke er farligt for hunde at blive stukket af en bi eller en myg, så kan det være ret smertefuldt. Husk derfor altid at have insektbekæmpelse med, når du tager din hund med ud.

For at runde af, så husk på at have det sjovt sammen med din hund i løbet af sommeren. Selvom der er mange ting, man skal være opmærksom på, så er det også vigtigt at nyde tiden sammen. Gå en ekstra tur, spil et spil i parken eller tag på stranden – det er sommeren, og den skal nydes! PS: Du kan læse mere om alle hunderacer på Terry.dk.

Med ❤️ fra TekstGuru