Guide: Hvad er et friluftsliv?

Guide: Hvad er et friluftsliv?

24. februar 2021 357 Af redaktionen_dk

Mange mennesker elsker at opholde sig i naturen og specielt under coronakrisen har danskerne virkelig fået masser af frisk luft. Det har gjort at der er mange der er begyndt at undersøge hvad det reelt vil sige at have et friluftsliv og spørge ind til hvad et friluftsliv indebære. Der er selvfølgelig ikke noget endegyldigt svar på et friluftsliv men du får alligevel en masse info om hvad et friluftsliv indeholder lige her.

Hvad er et friluftsliv

Normalt kendetegner et friluftsliv de tidspunkter som man bruger med rygsækken pakket med mad, telt, sovepose og liggeunderlag. Altså betyder det at man lever et friluftsliv når man er mere ude i naturen end blot en gåtur i den nærliggende skov. Mange lystfiskere betegner også dem selv som friluftslivspersoner, hvilket også er fuldt forståeligt. Det er det blandt andet fordi de også ofte sover ude i naturen når de er på fisketur. Kort og godt er et friluftsliv altså tid man bruger ude i naturen og når man lever mere primitivt ude i naturen. Der er lavet masser af lækkert udstyr til at gøre friluftslivet langt mere komfortabelt men det er stadig langt mere primitivt end det liv de fleste mennesker lever til dagligdag. Hvis du vil læse mere om friluftsliv så læs med i https://friluftsbladet.dk/ hvor du kan få svar på alle dine friluftslivsspørgsmål.

Mad under et friluftsliv?

Hvordan får man så mad under sådan et friluftsliv tænker du måske? Kræver det at man enten har en stor madpakke med eller tænder op i et bål hver gang man skal have lidt at spise? Og hvad med morgenkaffen? Arg den kan man da ikke leve uden. Og du har helt ret. Morgenkaffen kan man selvfølgelig ikke undvære og det skal man på ingen måde heller under et friluftsliv. Der findes masser af muligheder for at koge vand når du er ude i naturen. Den letteste måde er ved at anskaffe dig en Jetboil eller andet kogegrej til at koge dit vand med. Med sådan en med på turen kan du have varmt vand til din kaffe i løbet 1-2 minutter. Ligesom med dit kogegrej behøver du absolut heller ikke at skulle tænde op i et bål hver gang du ønsker varm mad på din tur. Du kan nemt og hurtigt tænde for gassen i dit stormkøkken og i løbet af ganske få minutter er panden så varm at du kan stege din morgenmad eller hvad du ellers ønsker. På den måde er et friluftsliv blevet langt mere luksusagtigt end hvad det var tidligere. Det er blandet andet også en af grundene til at det er blevet så populært.

Overnatning i det fri

Når man lever et friluftsliv så overnatter man også jævnligt i det fri. Her er der dog flere regler som du skal være opmærksom på. Man må nemlig ikke bare slå et telt op og overnatte der hvor man har lyst til i Danmark. I Danmark må du kun overnatte på de markerede teltpladser eller i en opstillet shelter.