Grøntsagsfrø Til Haven Og Altanen

Grøntsagsfrø Til Haven Og Altanen

25. januar 2022 1 Af redaktionen_dk

Grøntsagsfrø – det er både sjovt og billigt at dyrke sine egne grøntsager fra frø. 
Lav din egen køkkenhave fra frø, og høst dine grøntsager friske hver dag, , du kan opnå glæden ved at dyrke og plukke dine egne grøntsager. Grøntsagsfrø til hobbylandbrug og køkkenhaver . Når du skal til at dyrke dine egne grøntsager, er det vigtigt at jorden har de bedste forhold til dine grøntsager.  Skal det være løs jord, en leret jord og hvor sur skal den være. Når det er på plads, og det er blevet tid til dine frø skal i jorden, vil selve frøet have godt af at være forspiret. Det er forskelligt fra frø til frø, hvor lang tid de skal have i spirebeholderen inden de lægges i jorden.   

Glædesrusen, når det frø, som du har sået, spirer og vokser op til en frodig, grøn plante kan være enorm, for slet ikke at tale om høsten, eller når du skal lave mad og serverer det.    Bliv mere selvforsynende, og optimer det grønne hjem med grøntsagsfrø til din køkkenhave.   Der er ikke noget bedre, end at kunne høste sine egne grøntsager fra køkkenhaven, til direkte brug i køkkenet eller på grillen. Derudover er det hyggeligt at gå sammen med børnene, og lære dem om at dyrke, pleje og høste grøntsagerne. Fremtryl dine helt egne grøntsager med store mængder frø til haven, eller et par enkelte frø i krukken på altanen. Du vil elske at kunne høste dine egne grøntsager friske hver dag. Både arbejdet i haven hvor man planter sine grøntsagsfrø og får dem til at trives, men også bevidstheden om, at éns grøntsager ikke er sprøjtede, giver god samvittighed. Det drejer sig om diverse grøntsagsfrø, selvhøstede blomsterfrø, tomatfrø af de bedste af sorterne m.m.

Husk at vand fornuftigt, når de små frø er lagt i jorden. Efter såning holdes jorden fugtig, indtil spiringen er godt i gang. Sørg altså for at holde jorden jævnt fugtig. Det er lidt en balancegang, da jorden ikke må blive for våd, men heller ikke må tørre ud.

Grunden til afstand mellem hver række du sår i er, at der skal være jord nok til at ordne for ukrudt og når du skal høste, men planterne skal naturligvis også have plads så de kan udvikle sig. Når frøene er sat og så småt begynder at spire, kan det være svært at kende forskel på om det er grøntsag eller ukrudt, derfor er det godt med lidt afstand så du nemmere ved hvor du har smidt frø.

Hvis du går op i økologi, kan du gå på opdagelse i det store udvalg af økologiske grøntsagsfrø. Økologiske frø er som udgangspunkt ikke bedre, de er bare dyrket økologis, ligesom alt andet og så er de certificerede.