Genvind uafhængigheden i dit hjem

Genvind uafhængigheden i dit hjem

26. maj 2021 1 Af redaktionen_dk

Mange mennesker oplever en følelse af uafhængighed i deres eget hjem, når de begynder at blive ældre. Hjemmet kan føles for stort, haven for uoverskuelig eller ærinderne for mange. Når kroppen begynder at blive svagere, eller de fysiske gener begynder at opstå, kan det være svært at acceptere, at man ikke længere er så mobil og uafhængig, som man plejede at være. For eksempel kan en trappe i hjemmet være en kæmpestor udfordring, hvis man har svært ved at holde balancen eller gå. Heldigvis findes der en løsning på problemer som disse. En trappestol, som også kaldes en stolelift, kan gøre livet for gangbesværede en del nemmere.

En trappestol

Mange mennesker forbinder måske trappestole med noget, som kun mennesker med lammelser har brug for. Men faktisk kan der være mange grunde til, at det kan blive nødvendigt at anskaffe sig en trappestol. Det kan for eksempel være, at man har været udsat for et uheld, hvor man har mistet funktionsevner i benene, eller også har problemer med balancen eller en generel alderdom haft konsekvenser for det fysiske helbred. På den måde er der altså flere mennesker, end man måske skulle tro, der har behov for en trappestol, og det burde være en helt almindelig investering for mange mennesker, der bor i hjem med trapper. For selvom der selvfølgelig findes den mulighed, at man kan flytte fra sit hjem med trapper og finde noget i et-plan, kan det være utrolig hårdt at skulle flytte fra sit hjem gennem mange år. For mennesker, der ikke har lyst til at flytte, kan en trappestol være den helt rigtige løsning.

Frihed og muligheder

For mennesker, der mister en del af deres uafhængighed, fordi deres krop simpelthen ikke længere kan gå op og ned af trapperne, kan en stolelift være en stor befrielse. Så behøver personerne ikke længere bekymre sig om trapperne som en bagatel, og de kan helt selv bevæge sig op og ned af trapperne. Det sikrer ikke blot en større følelse af frihed, men også af sikkerhed og tryghed. Især for pårørende kan det være dejligt at vide, at den pågældende sikkert kan bevæge sig rundt i hjemmet, og at man ikke behøver at bekymre sig om eventuelle styrt på trapperne. Der findes en masse forskellige slags stole, der hver især har specielle funktioner, design og priser. At anskaffe en trappestol er ikke en let beslutning, men den vil helt sikkert være det hele værd og øge livskvaliteten og værdigheden for den pågældende en del.