Elgulvvarme: Er det pengene værd?

Elgulvvarme: Er det pengene værd?

4. april 2022 0 Af admin

Elgulvvarme er ren luksus for de fleste, fordi hvem ønsker ikke at komme hjem fra en kold dag til et dejlig varmt gulv. Der er mange fordele ved elgulvvarme, men der er også nogle fordele, som du bør kende til, inden du begynder at investere i elgulvvarme. Vi opridser både fordele og ulemper i denne artikel, så du kan tage det rette valg til dit hjem.

Fordele ved elgulvvarme

En af de helt store fordele ved elgulvvarme er, at det er billigt og nemt at installere. Hvis du har hænderne godt skruet på, kan du faktisk lægge elgulvvarme helt selv ved hjælpe af varmemåtter. Det er nemt og hurtigt og ofte klaret på en enkelt dag. Det gode ved varmemåtter er nemlig, at de kan lægges ovenpå et eksisterende gulv og så kan du lægge et nyt gulv ovenpå. Nemmere bliver det simpelthen ikke.

Elgulvvarme adskiller sig også fra vandbåren gulvvarme ved, at den kan være tændt hele året rundt. Vandbaseret gulvvarme er begrænset til om vinteren, men elgulvvarme kan du tænde for lige når du har lyst til det. Det giver altså varme gulve hele året rundt, selv om sommeren, hvis du ønsker det.

Elgulvvarme er også en af de opvarmningstyper, der rent faktisk bliver varmet op hurtigt. Du skal altså ikke gå og vente særlig længe, før gulvet er varmt – og når varmen ligger i gulvet bliver varmen også mere jævnt fordele i rummet, så det virker varmere hurtigere. Det betyder, at du faktisk ikke behøver at have elgulvvarme tændt særlig længe ad gangen for at nyde fordelene af det.

Sidst men ikke mindst giver elgulvvarme også et meget behageligt og lunt gulv at gå på, og det gør det muligt for dig at gå rundt i bare fødder, selv om vinteren, når det virkelig er koldt udenfor.

Ulemper ved elgulvvarme

Der er dog også enkelte ulemper ved elgulvvarme. Den største ulempe ved elgulvvarme er driftsomkostningerne. Desværre er elgulvvarme en del dyrere i drift end f.eks. vandbaseret gulvvarme, som derimod er meget dyrere i installation.

Selvom elgulvvarme er nemt, hurtigt og billigt at lægge, så kan det vise sig at være besværligt og dyrt at reparere, hvis der skulle opstå problemer. Her kommer du i hvert fald ikke uden om at indhente professionel hjælp.

Elgulvvarme – og andre former for gulvvarme – er spild af penge, hvis isoleringen i gulvet ikke er i orden. Meget af varmen vil i så fald gå til spilde, og du vil blive nødt til at have varmen tændt en del mere end nødvendigt for at få opvarmet boligen. Sørg derfor for at gulvene er tilstrækkeligt isoleret, inden du vælger at installere gulvvarme i boligen.