Disse antikke møbler kan passe ind i ethvert hjem

Disse antikke møbler kan passe ind i ethvert hjem

25. januar 2022 2 Af redaktionen_dk

Vil du gerne indrette dit hjem med flere antikke møbler, men er du i tvivl om, hvordan du får antikke møbler til at passe ind? Den nordiske indretning er generelt karakteriseret som meget minimalistisk og farveløs – og selvom det umiddelbart kan virke svært at inddrage antikke møbler i en mere klassisk indretning, så er det faktisk slet ikke så svært. Det handler bare om at finde de helt rette elementer og inddrage dem hist og her. Det handler nemlig om at få en moderne indretning med både nye og gamle elementer, ikke et hjem, der mere end noget andet ligner et museum. Vi har derfor her samlet nogle af de fedeste antikke møbler, som du nemt kan inddrage i din indretning.

Plankeborde

Hvis du har et køkken med spiseplads eller en spisestue, så kan du med fordel skifte det kedelige bord fra IKEA ud med et lækkert ældre plankebord. Plankeborde findes i mange forskellige træsorter med ben i enten træfarve eller malet i alverdens forskellige farver. De findes også i mange forskellige størrelser, lige fra den almindelige længde på 140 cm og endda helt op til 250 cm. Det kræver lidt vedligehold i form af oliering, men det kan i så fald også bruges til det meste, både til middag med familie og venner, men også til lektielæsning, hjemmearbejde og weekendens kreative projekter. Plankebordet egner sig godt til både nyere og ældre spisebordsstole, bænk eller hvad du ellers kan finde på.

Kommoder

Opbevaring skal der til, men det behøver ikke at være den kedelige, hvide kommode fra IKEA. Der findes mange forskellige antikke kommoder i et utal af forskellige træsorter, farver og størrelser, som kan pifte ethvert soveværelse op. Hvis du ikke er helt tilfreds med møblet, som det er, kan du altid selv vælge at male det i lige dén farve, du godt kunne tænke dig – eller du kan blot skifte grebene ud. Det giver dig et helt unikt møbel, som har plads til alt, hvad du lige skal have pakket væk.

Slagbænke

Slagbænken er et meget alsidigt møbel, som kan bruges både indendørs og udendørs. Det er et fantastisk møbel, som byder sig selv om siddeplads og til opbevaring. Det egner sig f.eks. godt til køkkenet i stedet for spisebordsstole, til entréen som siddeplads, når man skal tage sko på eller endda som bænk ude i haven med plads til f.eks. haveredskaber. Der er utallige muligheder i den moderne indretning, når form og funktion går op i en højere enhed.

Mangler du lige et plankebord, en kommode eller en slagbænk? Se et stort udvalg af antikke møbler her.