Derfor har du brug for en boligadvokat

Derfor har du brug for en boligadvokat

6. maj 2020 0 Af Martin

Det er blandt de største beslutninger i livet, når man vælger at investere i en ejendom. Når først du finder den rigtige bolig, er det typisk, fordi du planlægger at bo der i lang tid. Med en boligadvokat kan du have mere ro i maven, når du køber bolig.

Når du skal købe en bolig, er der ofte mange spørgsmål, du gerne vil have svar på. Det gør sig i særdeleshed gældende, når du køber bolig for første gang. Selvom du kan få rådgivning i din bank, skal du være opmærksom på, at de typisk ikke kan hjælpe med det juridiske.

Her er en boligadvokat en oplagt mulighed. Du kan tage kontakt til en boligadvokat, der kan hjælpe dig i forbindelse med dit boligkøb. På den måde har du en, der tager dit parti på samme måde, som ejendomsmægleren tager sælgers part.

Hvad er boligadvokatens rolle?

Når du hyrer en boligadvokat, er vedkommendes primære rolle at rådgive dig i forhold til, hvorvidt boligens pris er rimelig, eller om du bør gå efter at få et nedslag i prisen. Hvis du skal forhandle om prisen, vil din boligadvokat ligeledes kunne hjælpe dig i forhold hertil, så du ikke selv skal stå for at presse prisen ned.

Du kan samtidig få rådgivning i forhold til finansiering af ejendommen, så du som køber får en fornuftig finansiering, der koster så lidt som muligt. Herudover kigger boligadvokaten naturligvis på kontrakten, så du er sikker på, at der ikke er noget, du har overset. Det samme gør sig gældende for ejendomsrapport, salgsopstilling samt yderlige udgifter.

Boligadvokaten kigger også på, om der er fejl og mangler ved den ejendom, du ønsker at investere i. Det kan eksempelvis være, at der er en varmekilde, som ikke er godkendt, eller lignende scenarier, du bør være opmærksom på.

Boligadvokaten tager sig af tinglysning og skøde

En anden opgave, der er væsentlig, når det kommer til boligadvokatens arbejde, er berigtigelse af handlen. Det kan være en omfattende proces, hvor der er meget korrespondance mellem de involverede parter, hvorfor det er vigtigt, at det hele bliver håndteret professionelt.

Berigtigelsen foregår ved, at skødet bliver tinglyst. Det betyder, at skødet skifter ejer, således det er dig, der står på skødet, da du er den nye ejer af boligen. Herudover skal der udarbejdes en refusionsopgørelse, hvori det oplyses, om der er nogle mellemværender, køber og sælger imellem. Det kan være, at der skal aflæses el, vand og varme, samt opsiges tv- og internetabonnement.

Sørg for at få boligadvokatens vederlag oplyst

Når du tager kontakt til en potentiel boligadvokat, er det en god idé at få oplyst, hvad vedkommende skal have i vederlag for de ydelser, du køber. Det har boligadvokaten krav på at oplyse, så du ikke er i tvivl om, hvad du ender med at betale for den service, du køber.

Hvis der opstår fejl, som er forårsaget af boligadvokaten, eller vedkommende ikke har været grundig nok, han eller hun ende med at blive erstatningsansvarlig. I tilfælde heraf skal boligadvokaten betale en erstatning eller godtgørelse til dig, der har købt boligen.

Vil du vide mere om, hvad en boligadvokat kan hjælpe med?

Hvis du vil vide mere om, hvad en boligadvokat vil kunne hjælpe dig med, kan du få mere information hos NEMADVOKAT. Her kan du se, hvad du helt konkret kan få ud af at hyre en boligadvokat, der kan tage dit parti, når du står overfor et huskøb.

Samtidig kan du se priser og lignende faktorer, der ligeledes har en betydning for, om du skal vælge en boligadvokat eller ej. Generelt er det dog en god idé, hvis du ikke har den store erfaring med køb af boliger.