Dekorer væggen med et verdenskort billede

Dekorer væggen med et verdenskort billede

10. juni 2022 0 Af redaktionen_dk

Når du skal pynte væggene i dit hjem, kan det gøres på mange måder. Hvad tænker du f.eks. om et verdenskort billede? Et verdenskort kan nemlig både bruges som inspiration til at rejse ud i verdenen, men det er absolut også et meget dekorativt billede i sig selv.

Et verdenskort billede er et smukt tilbehør til boligen, hvad enten det hænger i stuen eller kontoret. Du kan finde abstrakte kort, moderne kort, kunstneriske kort og vintage kort. Ja, kort, der passer til dig selv eller andre i familien.

Et verdenskort kan føre tankerne hen på smukke steder og oplevelser, du har haft sammen med dine rejsekammerater. Det kan også give anledning til tanker og ideer om nye rejsemål, der skal udforskes.

Kortet kan også være bidrage til en stilfuld eller speciel indretning, som passer lige til din smag.

Herunder vil vi komme nærmere ind på forskellige typer af verdenskort, forskellige materialer og i hvilke rum, de vil tage sig godt ud.

Verdenskort i forskellige materialer

Når du skal vælge dit verdenskort, er der forskellige typer, du kan vælge imellem. Vil du bruge det som et smukt billede, kan du vælge et, der er printet på lærred. De findes i et utal af farvekombinationer og designs.

Såfremt du gerne vil kunne sætte knappenåle i billedet, vil vi anbefale dig, at kortet er lavet på kork. Det er et materiale, der er meget nemt at stikke nålene i, når du gerne vil markere de lande, du har besøgt.

Der er også en anden mulighed, hvad angår materiale, nemlig et skrabekort. De er lavet med en speciel laminatoverflade, og de giver dig mulighed for at skrabe de lande, du har været i.

Efterhånden som du skraber, tryller du verdenskortet om til et spændende kunstnerisk billede, da hvert land har sin egen farve. Med andre ord, du får en verden, der dækker hele farvepaletten. Nogle af disse kort kommer med klistermærker, som du kan bruge til at markere udvalgte steder.

Form og facon på verdenskort billedet

Har du en stor væg, der ikke hænger nogen form for dekoration på, kan du skabe et smukt udtryk ved at vælge et stort opdelt verdenskort. Disse kort er delt i måske 3 eller 5 separate sektioner, og når du hænger dem op, kan du lave lidt mellemrum imellem billederne.

Luften imellem billederne bevirker, at det samlede verdenskort ikke ser så kompakt ud, som hvis du vælger et stort samlet billede.

Du kan også finde verdenskort, der er opdelte, men hvor de forskellige sektioner har forskellige højder. Disse korttyper tilføjer en anderledes og kunstnerisk stil til din bolig, som kan være spændende og interessant rent indretningsmæssigt at arbejde med.

I hvilke rum kan jeg anvende verdenskort

I bund og grund kan et verdenskort hænge i næsten alle rum i boligen. Du kan f.eks. hænge kortet op i stuen og bruge det som et dekorativt billede. Er det den kunstneriske stil, kan du vælge et farvestrålende kort, der oser at liv og glade dage. Men du kan også vælge et kort i dæmpede smukke naturfarver, hvis du kan lide den skandinaviske boligindretning.

Har du plads på væggen ved spisebordet i køkkenet, er det oplagt at hænge et verdenskort billede der. Det vil give anledning til mange samtaler om rejser, når familien er samlet til måltiderne.

Et verdenskort billede kan også fint hænge på kontoret. Der er mange smagfulde typer af kort, der er smukke at kigge på.

Eller hvad tænker du om et billede af verden i entréen. Tanker om en spændende rejse, er da en god måde at starte dagen på, når man skal ud ad døren til dagens gøremål.