Blæk vs. Toner: Hvad er forskellen?

Blæk vs. Toner: Hvad er forskellen?

17. maj 2022 0 Af redaktionen_dk

Blæk og toner er to af de vigtigste komponenter i en printer. De har begge forskellige funktioner, og det er vigtigt at forstå forskellen mellem dem. I denne artikel vil vi diskutere forskellene mellem blæk og toner, samt hvad de hver især gør. Vi vil også give tips til, hvordan du vælger den rigtige type blæk eller toner til din printer!

Toner

Toner er et tørt pulver, der anvendes i laserprintere og fotokopieringsmaskiner. Det består af kulstof, plastpartikler og andre materialer. Toneren overføres til papiret via en opladet tromleenhed og smeltes derefter på papiret ved hjælp af varme.

Blæk

Blæk er på den anden side en væske eller gel, der anvendes i inkjetprintere. Det består af pigmenter, farvestoffer, opløsningsmidler og andre materialer. Blækket overføres til papiret gennem små dyser og tørrer derefter på papiret. Køb billig blæk på denne side.

Så hvad er forskellen på blæk og toner?

Toner er et tørt pulver, mens blæk er en væske eller gel. Toner består af kulstof, plastpartikler og andre materialer, mens blæk består af pigmenter, farvestoffer, opløsningsmidler og andre materialer. Toner overføres til papiret via en opladet tromleenhed og smeltes derefter på papiret ved hjælp af varme. Blækket overføres til papiret gennem små dyser og tørrer derefter på papiret.

Med hensyn til prisen er toner generelt dyrere end blæk. Tonerkassetter holder dog normalt længere end blækpatroner, så du kan ende med at bruge mindre i det lange løb. Køb billig toner hos Tonerland.

Når du skal vælge den rigtige type blæk eller toner til din printer, er det vigtigt at overveje, hvilken type printer, du har, og den type udskrivning, du vil foretage. Hvis du har en laserprinter, skal du bruge toner. Hvis du har en inkjetprinter, kan du bruge enten blæk eller toner. Hvis du printer fotos, skal du dog bruge blæk, da det giver bedre resultater.

Vi håber, at denne artikel har gjort dig klogere på, hvad forskellen er på toner og på blæk.