5 gode tips til SEO optimering

5 gode tips til SEO optimering

13. december 2022 0 Af redaktionen_dk

SEO, også kendt som søgemaskineoptimering, er et markedsføringsværktøj, som virksomheder benytter sig af. Ideen bag SEO er at optimere sin hjemmeside med det formål, at skabe en bedre placering i de større søgemaskiners resultater. Dette kan gøres på mange forskellige måder, og i denne artikel har vi samlet de 5 bedste tips til dig, som gerne vil blive bedre til SEO optimering. 

1. Optimer en side per søgeord

Sørg for du kun vælger et enkelt søgeord eller en enkelt sætning til at optimere din side, ellers bliver det for kompliceret. Google er en fintfølende søgemaskine, som følger en helt bestemt algoritme, derfor er det vigtig at du SEO optimerer korrekt.

2. SEO optimer uden at overdrive

Det er også vigtig at du ikke overdriver din søgeordsoptimering. Den artikel du laver skal stadig gerne give mening, og ikke blot være en lang omgang sludder med søgeordet gentaget 3 gange i hver sætning. Hvis du overdriver, så bliver dine tekster ulæselige, og kunderne gider ikke besøge hjemmesiden.

3. Lav tekster med ordentlig længde

En SEO tekst skal gerne mindst være 300 ord, så er der plads til rigeligt med søgeord. Pas også på med at lave teksten for lang, medmindre det passer til emnet, for så kan den hurtig blive for overskuelig at læse.

4. Brug korte afsnit

Opdel din tekst i korte og letlæselige afsnit. Ingen gider bruge tid på at læse en hel blok af tekst. Hold dine afsnit til max 100 ord og opdel teksten der, hvor det giver bedst mening. 

5. Link til relevant indhold

Inden for SEO kan man også tale om linkbuilding, hvor dine tekster linker til andre relevante hjemmesider. Dette hjælper dig også med at komme til tops i de forskellige søgemaskiner, så forsøg at linke til andet relevant indhold som artikler, blogindlæg, prislister eller andet.