5 gode råd til personlig køkkenindretning

5 gode råd til personlig køkkenindretning

12. januar 2021 0 Af redaktionen_dk

Hvor mange mennesker bruger lang tid på at indrette stuer og værelser med personlige nipsgenstande og plakater på væggene, så bliver køkkenet ofte et overset rum rent indretningsmæssigt. Et køkken er et brugsrum, der skal kunne håndtere, at man laver mad i det. Men det betyder ikke, at man ikke også kan bruge lidt tid på at gøre det hyggeligt. Her får du derfor fem gode råd til, hvordan du indretter dit køkken ud fra din personlige stil.

1. Gør det klart, hvad du er til

Før du går i gang med at indrette, så kan det være en god idé at tænke lidt over, hvilken type stil du godt kan lide. Er du til en minimalistisk indretning uden for meget virvar eller er du mere til en masse personlige pyntegenstande, der pryder alle overflader? Find inspiration på nettet eller i indretningsblade og gør dig klart, hvordan du gerne vil have dit køkken, ser ud.

2. Lad dit porcelæn få en fremtrædende rolle

Har du en masse pænt porcelæn, som godt kan give et dekorativt udtryk, så kan det være en god idé at sætte det ud på fritstående hylder i stedet for at gemme det væk i skabe og skuffer. Du kan både have kaffekrus som f.eks. dit stelton termokrus stående på almindelige hylder. Men du kan også vælge at lave en stor plade med kroge, som du hænger op på væggen. Har du mange forskellige flotte kopper, så er det pænt at hænge dem op i hankene på de opsatte kroge. På den måde bliver dine kopper både dekorative og ganske praktiske, fordi de er nemme at tage ned, når du skal bruge dem.

3. Indret dig med planter

Du kan sagtens give dit køkken et hyggeligt udtryk, hvis du inddrager planter i din indretning. Du kan selvfølgelig altid benytte almindelige stueplanter i potter, men det giver også rigtig god mening at vælge at dyrke krydderurter i køkkenvindueskarmen. De er både dekorative og vældigt brugbare, fordi de kan benyttes i madlavningen.

4. Lav plads til et spisebord

Det er rigtig hyggeligt og ganske uformelt at sætte sig til at spise i køkkenet. Det kan også være rigtig fint at dække op i spisestuen, men til daglig skaber det en dejlig atmosfære, at man har et spisekøkken. Det dufter dejligt af mad, der hvor man sætter sig til bords. Og ved at samle familien i selve køkkenet, gør man det til et rum, der er vigtigt i ens hus eller lejlighed. Et køkken med plads til at samles omkring morgenmad, frokost eller middag har masser af hjerterum og er et dejligt sted at være.

5. Opsæt en radio

Det kan være rigtig hyggeligt at gå og høre musik, når man laver mad. Opsæt derfor en radio i dit køkken eller brug eventuelt en tablet med en radioapp, hvis du ikke har en egentlig gammeldags radio. Tjek mobildækning danmark for at se, hvordan du får tilfredsstillende dækning på din tablet, så musikken ikke hakker.