3 råd til at realisere dine boligdrømme

3 råd til at realisere dine boligdrømme

16. januar 2021 0 Af admin

Trænger badeværelset til en renovering? Eller var det meningen, at gulvet i køkkenet skulle skiftes allerede dengang i flyttede ind? Det kender vi alle sammen.

Der er ofte nogle ting, vi drømmer om at ændre ved vores bolig, uanset om vi lige er flyttet ind og har købt boligen med det mål, at der skulle renoveres, eller om vi har boet det samme sted længe og bare synes, der trænger til lidt fornyelse.

Mange af os drømmer om at renovere boligen, men det er ikke lige det samme at udskifte køkkengulvet, som det er at udskifte vasen i vinduet. Det er langt mere omfattende, og derfor er der mange af os, som ikke får det gjort, men det kan du ændre på.

Lav en plan

En boligrenovering er langt mere kompliceret end at ændre lidt i indretningen, og det kræver også en masse tid og penge. Det er et langsigtet projekt, og derfor er det smart at lægge en god og overskuelig plan, så det ikke bliver et uopnåeligt projekt.

Start med at se på hvad det er, du gerne vil have lavet. Er det for eksempel en ny terrasse hjertet begærer, så start med at lave en skitse over hvordan den skal se ud. Dernæst kan du begynde at kigge på materialer. Hvor dyre er de materialer, der skal bruges? Og hvad ligger budgettet på? Lav en udførlig plan over alle disse detaljer, så det er overskueligt at gå til.

Tag et lån

Budgettet er ofte det der gør, at vi ikke får renoveret. Det er ofte dyrere, end vi regner med, og så bliver renoveringen udskudt. At renovere din bolig kan være din vej til et billigt lån. De fleste af os har en travl hverdag, hvor vi knokler for at få det hele til at hænge sammen. Huset er et sted, hvor vi bruger meget tid i den travle hverdag. Det er vores hjem, det sted vi skal slappe af, og derfor er det også forståeligt, hvis man gerne vil have det renoveret, så det bliver drømmehuset.

Arbejdet skal passes, børnene skal hentes og huset skal holdes pænt og rent. Hvis renoveringen er noget, der letter dine daglige gøremål, så skulle du unde dig selv at låne pengene til at indfri dine boligdrømme.

Lån penge her, så du kan komme i mål med projektet.

Del planen op

Først og fremmest skal du se på, hvad det er, du gerne vil have ændret på. Intet mål er for stort, så længe man deler det op i etaper. Vil du for eksempel gerne både have skiftet tag og lave haven om, måske med en terrasse, så er det en god idé at dele de to ting op.

Du må gøre op med dig selv, hvad du helst vil have. Trænger taget mest til en udskiftning, eller vil du hellere have anlagt terrasse inden sommersæsonen? Prioriter i dine mål så det virker mere overkommeligt.

Du kan sagtens få indfriet alle målene på din liste, men det er smart at tage én ting ad gangen. Får du for eksempel anlagt ny terrasse i år, så kan det være næste års sommerprojekt at få lagt nyt tag på huset.